Slajda in i Indiskas DM:s – börjar sälja via Instagram

"Kommer dela ut information i butik".

Nu kan du slajda in i Indiskas DM:s på Instagram och shoppa loss. Kedjan lanserar nämligen direktförsäljning via butikernas lokala instagramkonton, där kunderna helt enkelt kan skicka en beställning via ett meddelande i appen och sedan få varorna hemskickade från närmsta butik.

De kan välja både från hemsidan och sånt det har fått syn på i butikens instagramflöde eller stories. Sedan skriver man ett meddelande till butikens Instagram och så löser man betalning via Swish. Paketet skickas sedan från butik hem till kunden eller till postombud, säger Matilda Agné, PR-chef på Indiska, till Ehandel.

Annons

Hur kommer ni locka folk till instagramkontona? Vissa har ju mer följare än andra.

Vi upplever att våra butiker generellt har många stammiskunder, därför tror vi att detta kommer bli ett naturligt steg för många butiker. För att locka fler följare till de lokala Instagram-kontona kommer vi dela ut information i butik till kunder om detta, samt att vi kommer se till att de lokala kontona uppdateras mer frekvent. Vi ser även över möjligheten att genom betald annonsering nå ut till fler kunder via lokala konton.

Försäljningen via Instagram drar igång den 19 november, alltså på torsdag, och om allt går som det ska kommer det att bli full aktivitet med mycket material för kunderna att ta del av när startskottet går.

Ja det hoppas vi! Framförallt uppmanar vi butikerna till att ta fram rörligt material, till exempel stiltips från butik. Det brukar vara väldigt uppskattat. På så sätt kan man få personlig hjälp med shoppingen även på distans. Vi ser även att vår butikspersonal är duktiga på sin lokala butiks behov och vilka produkter som fungerar för just deras kunder. Vi har även många i butikledet som är duktiga på att fotografera, säger Matilda Agné.

Annons