Slog 100 000 order utanför högsäsong: ”Oväntat”

"Det finns en coronaeffekt".

E-handelns framfart den senaste tiden har inte bara gynnat handlarna. Nu rapporterar tredjepartslogistikaktören E-logistik, hemmahörande i Götene, att man nått en historisk milstolpe och slagit sitt eget rekord när man i september gick över 100 000 order under en enskild månad. En rejäl överraskning, om du frågar dem själva.

September är normalt inte en jättestark månad så att vi når nytt all-time-high i antal order kommer oväntat. Förklaringen ligger främst i att våra kunder säljer över förväntan och att många nya har kommit till. Det finns en coronaeffekt i detta också där e-handel prioriteras före butik och där tidigare slutsålda varor åter kommit in i lager. Flera av våra större kunder ligger dessutom sortimentsmässigt fördelaktigt med avseende på pandemin, säger Jonas Hamrén Berggren, vd på e-logistik, i en kommentar.

Annons

Bolaget omsatte 84 miljoner kronor redan förra året och har som målsättning att passera 100 miljoner i år. Det kommer man att slå "och mer därtill", kungör man.

Det är mycket glädjande att vi ser så starkt tillväxt på bred front i befintlig kundbas samtidigt som vi vinner någon ny kund så gott som varje vecka. Vi strävar ju efter att vara e-handlarens partner på tillväxtresan och någonstans är det vi nu ser ett kvitto på det, säger Jan Andersson, marknadschef på e-logistik.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!