Slog 100 miljoner – då tar hon över som VD

"Har en enorm potential".

Elexir Pharma har tagit marknaden med storm med sina kostillskott. Bolaget passerade 100 miljoner kronor i omsättning under 2023 och har en offensiv plan för att bli den största tillverkaren i Sverige inom fem år och i Europa om tio år.

Vägen dit sker dock inte med grundaren Jimmy Månsson som vd. Han lämnar nämligen rollen, för att fokusera på produkt- och konceptutveckling. Han kommer även att vara styrelseordförande.

Annons

Ersättare blir Frida Asp, som under ett och ett halvt år varit COO i bolaget.

Som jag ser fram emot att ta mig an detta uppdrag! Elexir Pharma har en enorm potential och det kommer hända mycket spännande närmsta åren. Jimmy och Heidi, som grundat bolaget, har gjort ett otroligt jobb och jag är så stolt över förtroendet. Fokus nu är att ta tillvara på all kreativitet och kompetens i bolaget och leda oss till nästa nivå, säger hon om nya uppdraget på Elexir Pharma.

"Perfekt för rollen"

Hon har tidigare bland annat hunnit med att vara vice vd hos Medcura, men får nu alltså chansen att leda som ytterst ansvarig.

Det är med varm hand som jag lämnar över vd-posten till Frida. Hennes långa erfarenhet av ledarskap, kunskap inom hälsa och resultatinriktade person gör henne perfekt för rollen. Frida kommer fokusera på det operativa och jag på det visionära produktnära arbetet. Tillsammans med vårt suveräna och snabbfotade team är jag övertygad om att vi kommer ta en Europaledande position inom tio år, säger Jimmy Månsson om rockaden.

Annons