Slog 100 miljoner – nu prisas grundarna: ”Bli ledande”

"Att driva bolag och att vara gifta är nog inte för alla".

Det gifta paret Jimmy och Heidi Månsson har fått ett fint pris. De har nämligen blivit utsedda till Årets Företagare i Stockholm stad 2024, ett pris som delas ut av branschorganisationen Företagarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

De senaste åren har Elexir Pharma haft en stark tillväxtresa och ökat omsättningen med cirka 300 procent sedan 2018. I fjol nådde bolaget över 100 miljoner kronor i omsättning. Vid årsskiftet sattes dessutom nya ambitiösa mål: Elexir Pharma ska bli den största leverantören av kosttillskott i Sverige inom fem år och därefter ledande i Europa inom tio år.

Annons

Bolaget grundades år 2000 av den före detta elitidrottaren Jimmy Månsson. Bara några år senare fick han med sig sin fru, Heidi Månsson, på bolagsresan. Heidi arbetar som inköpschef idag och fram till årsskiftet var Jimmy vd, innan han lämnade över posten till Frida Asp. Numera arbetar Jimmy framför allt med de kreativa delarna i produkt- och affärsutvecklingen samt är styrelseordförande.

Att både driva bolag ihop och vara gifta är nog inte för alla, men för oss har det visat sig vara ett vinnande koncept. Däremot hade det aldrig gått utan våra otroligt duktiga medarbetare som jobbar sida vid sida med oss för att ännu fler ska få upp ögonen för våra högkvalitativa produkter, säger Heidi Månsson.

Bolaget har även utsetts till DI Gasell 2022, en utnämning som görs av tidningen Di och som tillfaller Sveriges snabbast växande och mest lönsamma bolag. Elexir Pharma har även tilldelats utmärkelsen Superföretag 2021 av det amerikanska dataanalysföretaget Dun & Bradstreet.

En del i vår målsättning om att bli ledande i Europa inom tio år, är vårt hållbarhetsarbete som vi jobbar intensivt med. De flesta av våra förpackningar är till exempel gjorda av återvunnet material, men nu strävar vi efter att alla förpackningar vi släpper ut på marknaden ska vara just det, avslutar Jimmy Månsson.

Annons