Slog Black Week-rekord på fyra dagar – nu hoppar VD:n in på lagret

"Har satt höga ambitioner".

Det är inte bara hemelektronik, mode och diverse julklappar vi klickar hem i samband med Black Friday - även apoteken har en ordentlig säljrush att ta itu med.

I dag rapporterar Konans Apotek att deras försäljning redan har överskridit förra årets Black Week, även om årets kampanj bara har hunnit pågå i fyra dagar. I snitt har försäljningen i bolagets e-handel i veckan legat på 225 procent över det normala.

Annons

Vi har satt höga ambitioner för Black Week och det är kul att den gett så här bra resultat redan nu. För oss handlar kampanjen till mångt och mycket om att accelerera nykundstillväxten och kapa marknadsandelar från konkurrenter. Det är glädjande att vi lyckats bra med detta och att kunder väljer oss för att fylla på med nödvändiga apoteksprylar till bra priser, säger Anders Torell, vd för Kronans Apotek, i ett pressmeddelande.

50 extra personer på lagret

60 procent av de transaktioner Kronans e-handel har fått in under veckan har kommit från kunder som tidigare inte handlat hos företaget.

För att klara av logistiken har företaget förstärkt sitt e-handelslager i Enköping med ett femtiotal medarbetare från företagets huvudkontor. Bland annat har Anders Torell själv tagit plats vid en av packningsstationerna.

Jag hoppas framgångarna hittills håller i sig för resten av veckan men oavsett så är jag så innerligt nöjd med alla underbara medarbetare som kämpar och ställer upp för att göra veckan så bra som möjligt för våra kunder. Vi har en härlig stämning överlag, nya rekord och tusentals nöjda kunder i andra änden. Jag kan inte göra annat än var stolt och nöjd, säger Anders Torell.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!