Små och medelstora nätbutiker ökar mest

Årets julhandel på nätet verkar vara på väg mot nya rekord. Enligt nya mätningar från DIBS, en av Nordens ledande betalleverantörer för e-handel, har näthandeln under december ökat kraftigt jämfört med förra året.

DIBS undersökning baseras på omsättningsökningen hos de över 15 000 webbutiker som är kunder hos dem. Och under perioden 1-7 december ökade e-handeln med 26 procent jämfört med samma period förra året.

De siffrorna gäller för vad man vill kalla stora webbutiker, för små och medelstora var ökningen ännu mer imponerande, hela 52 procent.

Annons

E-handeln har mognat

DIBS kommer att följa julhandeln noga och presentera nya siffror varje vecka. Och med tanke på den första veckans fina uppgång verkar svenskarna på allvar ha upptäckt enkelheten med att köpa sina julklappar på nätet.

– Det är glädjande att se att e-handelns utveckling fortsätter slå nya rekord. Det är också tydligt att de större webbutikerna går in i en mognadsfas där tillväxten blir lägre. Under hela 2013 har vi sett att de små och mellanstora webbutikerna ökar mest vilket också återspeglas i julhandeln, säger Daniel Larsson, Chief Commercial Officer på DIBS.

 

Källa: Press

Annons