Smart spegel ska förlänga fysiska butiker ut på nätet

Vi har tidigare skrivit om olika virtuella provrum som augmenterar kunden med exempelvis glasögon eller klädesplagg. En digital spegel, som redan ska finnas på NK i Stockholm och Göteborg, kan vara ett steg mot dessa virtuella provrum.

Den digitala spegeln Mobile Mirror säljs in med att den har en fördröjning så att kunden kan se hur plagget sitter runt hela kroppen, genom att spegelbilden spelas upp efter du snurrat runt.

Du ska även kunna dela foton, eller videor, på dig själv i olika klädesplagg i sociala medier.

Annons

Det handlar alltså inte om en skärm som överlägger ett klädesplagg på din digitala motsvarighet, utan detta är mer av en smart spegel med uppkopplade funktioner som sägs öka försäljningen för butiken.

Uppkopplad mot nätbutik

Enligt Handelstrender skall dessa speglar redan finnas utplacerade i varuhusen NK i Göteborg och Stockholm. Företaget Gate Security som säljer speglarna räknar med att flera fysiska butiker kommer köpa in dessa digitala speglar under 2015.

Utöver att dela foton i sociala medier, med tillhörande app, finns förstås en funktion för att koppla ihop spegeln med butikens webbutik. Då kan man till exempel sälja på kunden en annan färg av ett plagg som de precis testat.

Annons