SmartGuy kan bli Brandos nya ägare (uppdaterad)

Skosajten Brandos meddelade nyligen att man är på väg ut ur sin företagsrekonstruktion. Nu ser det ut som att e-handelssajten kan få ny ägare. Danska SmartGuy-koncernen sägs nämligen ha lagt ett indikativt bud på hela Brandos.

För några veckor sedan berättade vi om hur Brandos är på väg ur den företagsrekonstruktion som inleddes i maj tidigare i år.

Bolaget som omsatte drygt 346 miljoner kronor under förra räkenskapsåret siktade på att nå lönsamhet redan nästa år och enligt företagets nye vd, David Rönnberg som tidigare varit vd för kosttillskottsbolaget Bringwell, var det även tal om en nyemission.

Annons

Nu ser det ut om om de planerna kan gå om intet. Det danska börsbolaget Smartguy verkar nämligen vara ute efter att köpa upp den svenska skosajten. Något som betyder att David Rönnberg kan få lämna skutan redan innan förvandlingen tar sin början.

Dansk invit

Enligt källor till Dagens industris podcast Digitalpodden har investmentbanken Pareto, som fått i uppdrag att genomföra nyemissionen som skulle kunna inbringa 25 miljoner kronor, mottagit ett indikativt bud på hela Brandos.

Vem budgivaren är ska inte ha offentliggjorts men enligt olika uppgifter ska det alltså handla om den danska e-handlaren Smartguy.

Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto som grundade Brandos 2006 är fortfarande största ägare men planerade att vid en eventuell nyemissionen släppa ifrån sig en stor del. Nu ser det ut som att man istället kan komma att lämna över rodret helt.

Källa: DI
Uppdatering kl 14.09:
SmartGuy-koncernen har i ett meddelande bekräftat att de lagt ett bud på svenska företaget Brandos AB den 18 november. De säger sig även vara i en dialog med ledningen. Mer info här.

Annons