SmartGuy sparkar 120 och flyttar lagret till Polen

Dansk TV2 rapporterar att den stora e-handelskoncernen SmartGuy flyttar sitt lager till Polen. I samband med att det danska lagret flyttas skall 120 personer sägas upp.

Flytten skall spara 25 miljoner DKK per år och sägs vara nödvändigt för att SmartGuy skall behålla sin ledande position.

- Konkurrensen inom e-handel i Europa kommer att intensifieras under de kommande åren, och vi vill se till att vi också framåt är bland de bästa i Europa. I dag när vi jämför våra paketkostnader med konkurrenter, så ligger vi högre på grund av dansk lönenivå. Och det är inte hållbart när konkurrensen skärps ytterligare i framtiden, förklarar SmartGuys VD Nicolai Kærgaard.

Annons

Lagerflytten kommer att kosta 20 miljoner DKK och investeringen i nya byggnader och infrastruktur skall hamna på 55 miljoner.

På plats januari 2014

SmartGuy räknar med att flytten är klar i januari nästa år. Det nya lagret ligger i staden Stettin (Szczecin) nära gränsen till Tyskland. Flytten inleds i augusti i år och det första som flyttas är segmenten barn och sport.

Den danska koncernen gjorde nyligen en storsatsning i Sverige med den nya VD:n Sïmon Saneback. De har även lanserat en ny nätbutik här i Sverige under namnet StylePit. Paketen ifrån dessa näbutiker kommer alltså snart skeppas ifrån Polen och inte Jyderup på Själland, där det gamla lagret ligger.

Flytten skall göra att SmartGuy kan konkurrera bättre på den Europeiska marknaden och vi gissar att en större expansion väntar.

 

Källa: TV2, Press

Annons
Annons