Search
Close this search box.
ANNONS

SmartGuy sparkar 120 och flyttar lagret till Polen

SmartGuy sparkar 120 och flyttar lagret till Polen
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Dansk TV2 rapporterar att den stora e-handelskoncernen SmartGuy flyttar sitt lager till Polen. I samband med att det danska lagret flyttas skall 120 personer sรคgas upp.

ANNONS

Flytten skall spara 25 miljoner DKK per รฅr och sรคgs vara nรถdvรคndigt fรถr att SmartGuy skall behรฅlla sin ledande position.

- Konkurrensen inom e-handel i Europa kommer att intensifieras under de kommande รฅren, och vi vill se till att vi ocksรฅ framรฅt รคr bland de bรคsta i Europa. I dag nรคr vi jรคmfรถr vรฅra paketkostnader med konkurrenter, sรฅ ligger vi hรถgre pรฅ grund av dansk lรถnenivรฅ. Och det รคr inte hรฅllbart nรคr konkurrensen skรคrps ytterligare i framtiden, fรถrklarar SmartGuys VD Nicolai Kรฆrgaard.

Lagerflytten kommer att kosta 20 miljoner DKK och investeringen i nya byggnader och infrastruktur skall hamna pรฅ 55 miljoner.

Pรฅ plats januari 2014

SmartGuy rรคknar med att flytten รคr klar i januari nรคsta รฅr. Det nya lagret ligger i staden Stettin (Szczecin) nรคra grรคnsen till Tyskland. Flytten inleds i augusti i รฅr och det fรถrsta som flyttas รคr segmenten barn och sport.

Den danska koncernen gjorde nyligen en storsatsning i Sverige med den nya VD:n Sรฏmon Saneback. De har รคven lanserat en ny nรคtbutik hรคr i Sverige under namnet StylePit. Paketen ifrรฅn dessa nรคbutiker kommer alltsรฅ snart skeppas ifrรฅn Polen och inte Jyderup pรฅ Sjรคlland, dรคr det gamla lagret ligger.

Flytten skall gรถra att SmartGuy kan konkurrera bรคttre pรฅ den Europeiska marknaden och vi gissar att en stรถrre expansion vรคntar.

ย 

Kรคlla: TV2, Press

Dela artikeln: