Search
Close this search box.
ANNONS

SmartGuys aktie lyfter efter nytt bud på Brandos

SmartGuys aktie lyfter efter nytt bud på Brandos
Picture of Julius Gunnilstam

Julius Gunnilstam

Dela artikeln:

Danska SmartGuy Group fortsätter visa sitt intresse för den svenska nätbutiken Brandos. Detta med ett nytt bud som lades sent igår. SmartGuys VD säger även att det nu kan gå fort till ett avslut.

ANNONS

I går berättade vi om hur den danska e-handelskoncernen SmartGuy lagt ett indikativt bud på svenska Brandos den 18 november. Detta för att visa sitt intresse för bolaget.

Sent igår, på måndagen, skall ytterligare ett bud lagts på Brandos av SmartGuy. Detta bud sägs vara bindande och köpet skall gälla 100 procent av aktierna i Brandos AB. SmartGuy föreslår även att uteslutande betala med aktier i SmartGuy Group.

Avtal kan komma fort

Budet möttes positivt på börsen och SmartGuy-aktien skall ha stigit med 8 procent. SmartGuys VD, Nicolai Kærgaard, vill dock inte kommentera fallet ännu:

- Det specifika fallet kan jag inte kommentera ännu, för som ni ser, har inget avtal slutits. Jag lovar er att så fort vi har ett slutligt avtal, och det kan komma snabbare än du tror så, då skickar vi ett meddelande om det, säger Nicolai Kærgaard till Business.dk.

SmartGuy Group förväntas omsätta uppemot 550 miljoner danska kronor innevarande räkenskapsår. Brandos omsatte i senaste bokslutet 346 miljoner svenska kronor och SmartGuy skulle därmed få en skjuts närmare miljarden om budet accepteras. Vilket alltså kan ske när som helst.