Snabbast och Kortast Leveranser Vinner

Förmågan att kunna leverera produkter på kortast möjliga tid är avgörande för att man som e-handlare ska kunna konkurrera och ligga före andra e-handlare på marknaden.

Det mest effektiva sätt för att lyckas med detta är att ha strategiskt utplacerade lager, så nära kunderna som möjligt. Genom att ha flera lager reduceras både fraktkostnader samt leveranstiderna. Med hjälp av Prime Penguins plattform, kommer det lager som ligger närmast kunden som lagt beställningen, få ordern skickat till sig och uppfylla den. 

När avståndet mellan kund och lager reduceras minskar också transport och arbetskostnader.
I Prime Penguins plattform kan man se var kunderna finns och hur många ordrar som har lagts på olika geografiska platser. Den datan gör det enkelt för e-handlare att fatta beslut var lager bör finnas för att kunna ge kunderna så snabba leveranser som möjligt. I plattformen finns även statistik som lagernivåer, fraktkostnader, lagringskostnader per enhet och mycket mer. 

Genom att ha sina produkter utspridda över flera lager, är man också bättre förberedd på olika oförutsägbara risker. Om än osannolikt, så kan förseningar uppstå på grund av till exempel väderkatastrofer eller strejker som gör att varor inte kan levereras till ett visst lager. Då är det bra att kunna falla tillbaka på ett annat lager och att både kunna leverera nya varor dit, men även skicka ut ordrar därifrån. Ett något vanligare problem som kan uppstå för e-handlare är att varorna tar slut i lager. Prime Penguins lösning på detta är att använda sig av historisk data för att i förtid kunna räkna ut när en vara kommer att ta slut. Då kan man i god tid se till att fylla på med varor och därmed aldrig behöva ha slut på varor i något lager. Dessutom kan man enkelt skicka varor från ett lager till ett annat om det skulle behövas. Plattformen optimerar ständigt alla lagernivåer för att spara tid och pengar.

Den senaste trenden för leveranser är så kallade mikrolager, där e-handlare kan ha några av sina bästsäljande varor tillgängliga. Dessa mikrolager är ofta placerade i storstäder där en stor del av kunderna finns. Mikrolagret kan garantera leveranser samma dag till kunderna, men med målsättningen att leverera redan en till två timmar efter att beställningen har gjorts. 

Prime Penguin kan idag erbjuda mikrolager i bland annat Stockholm. Att använda sig av ett mikrolager skall inte ses som ett substitut för att ta bort sina andra lager, utan istället som ett tillägg och mervärde för kunderna. Att ha flera lager samt addera ett mikrolager sparar alltså både tid, pengar och miljöpåverkan och är det absolut bästa sättet att stå ut från konkurrenterna. Sist men inte minst ökar också kundnöjdheten.

Boka en tid med en av Prime Penguins logistikexperter för att få hjälp att hitta rätt lager och logistikpartner för just din e-handel.