Snabbväxande ljudboksbolagets succé – nådde 400 miljoner kronor

Passerade drömgränsen.

Storytel överträffade förväntningarna för det tredje kvartalet och landade på i snitt 1 014 400 betalande ljudboksprenumeranter, en ökning med drygt 126 000 jämfört med föregående kvartal.

Allra bäst gick dock streamingintäkterna, som rusade till 399 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Det motsvarar en ökning på hela 43 procent, jämfört med motsvarande period förra året. Det är också fyra miljoner kronor över den egna prognosen.

Annons

Storytel överträffar prognosen för perioden, både intäktsmässigt och sett till abonnenttillväxt, med en stark tillströmning av kunder som tagit oss förbi ytterligare en fantastisk milstolpe, säger Jonas Tellander, vd på Storytel, i ett pressmeddelande.

Det var den 12 augusti som ljudboksbolaget till slut passerade drömgränsen på en miljon betalande abonnenter.

För första gången i vår historia kan Storytel redovisa ett kvartal med ett genomsnitt på över en miljon betalande kunder. Jag är otroligt tacksam och ödmjuk inför det fantastiska gensvar som vi får varje dag från människor i alla delar av världen som älskar berättelser, säger Jonas Tellander.

Storytel tog sig tidigare i år in på Financial Times lista över Europas snabbast växande bolag. Man kammade hem plats 161 med en tillväxt på 794 procent.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!