De rusade från 37 till 73 miljoner: ”Tvungna att ställa om fort”

Nu är de på väg att nå drömgränsen.

Möbel- och inredningsföretaget AZ Design, som driver verksamhet i både Sverige och i Norge, bjuder på kraftig tillväxt i senaste bokslutet. Försäljningen rusade från 37 till 73 miljoner kronor, med ett positivt resultat på 1,5 miljoner. I och med denna ökning är företaget ett av de mest snabbväxande inom det här segmentet.

AZ Design grundades av Andreas Zwahlen för 13 år sedan och han är fortsatt idag ensam ägare. De sista åren har varit extra framgångsrika för företaget. Målet är en omsättning på 100 miljoner kronor inom kommande år.

Annons

Från början sålde AZ Design möbler huvudsakligen endast till B2B med fokus på restaurangmöbler och konferensmöbler. Men under pandemin breddade man sortimentet med kontorsmöbler och öppnade då upp även för B2C.

Nu erbjuder vi mer helhetslösningar för både företag och privatpersoner, utbudet ökar för varje dag. Företag ska kunna köpa in allt från oss, som möbler till kontoret, fikarummet, lunchmatsalen, loungemöbler samt konferensmöblerna. Blir det fler länder så tänker vi oss Danmark och Finland initialt. Det viktiga är att det fungerar med logistiken, de flesta av våra produkter är väldigt skrymmande och vi får ofta beröm för snabba leveranser.

Hur har ni lyckats?

Det är en kombination av många faktorer, utöver den digitala marknadsföringen är det rätt pris, snabba leveranser och mycket bra kundservice. Vi har ett stort antal återkommande kunder och får ofta nya kunder genom rekommendation. Detta är en av orsakerna till att vi även kunnat klara av att sälja bra till restaurangkunder även under pandemin. Vi har även dagligen besök av kunder i vårt showroom, detta är mycket uppskattat av företagskunder, vi har bland annat cirka 150 olika stolsmodeller som man kan provsitta där.

Hur jobbar ni med marknadsföring?

Främst via Google Ads, men också Bing, Instagram, Facebook och Linkedin.

Inget med influencers?

Jo, till exempel har vi haft ett samarbete med Blondinbella där hon fick möbler av oss som hon visade upp i sitt hem. Men nöjda, återkommande kunder är ändå det som genererar mest lönsamhet.

Annons

AZ Design har idag 11 anställda.

Vi växer hela tiden och i år hoppas och tror vi på en omsättning på 100 miljoner kronor.

AZ Design har alltid haft en egen produktion för sitt egna varumärke, från början i Baltikum och numera i Litauen. Medan flera e-handlare gått minus under pandemin har inte AZ Design gjort det.

Vi tog flera bra strategiska beslut, bland annat det att satsa på kontorsmöbler samt att bredda utbudet för att kunna erbjuda fler helhetslösningar för kunden. Vårt utbud växer dagligen och vi kommer även få in flera premiumvarumärken för såväl företag som till privatpersoner. Som vi ser det är vi betydligt starkare idag än före pandemin. Vi har blivit tvungna att ställa om fort - vilket bara har gynnat oss i slutändan.

Annons