Snart kan du skicka pengar med Facebook Messenger

Inom kort kan användare av Facebook Messenger skicka pengar till varandra, i alla fall om man ska tro de rykten som just nu florerar. Enligt en läckt skärmdump ska meddelande-appen var redo att lansera funktionen, allt Facebook behöver göra är att aktivera den.

Messengers nya betalningsalternativ ska enligt de uppgifter som finns i dagsläget göra det lika lätt att skicka pengar till en vän i ett meddelande som det är att skicka en bild. Användare ska bara behöva lägga till ett betalkort i Messenger, eller använda ett som redan är registrerat hos Facebook. Det ska också krävas en pinkod.

Huruvida Facebook initialt planerar att ta betalt för tjänsten med en mindre avgift, eller erbjuda den gratis är osäkert i dagsläget. Men med den här typen av betaltjänst så verkar man ha planer på att konkurrera med tjänster som Venmo, PayPal och Square Cash.

Annons

Till en början kommer det troligtvis bara att vara möjligt att skicka pengar från person till person men enligt den befintliga koden ser det även ut att finnas stöd för gruppbetalningar. Facebook tros lansera funktionen i USA under de närmaste månaderna, och sedan så småningom i andra delar av världen.

E-handel i nyhetsflödet

Det råder just nu en global kamp mellan olika meddelande-appar som till exempel WhatsApp som nyligen köptes upp av just Facebook, Apples iMessage, Tencents WeChat,  Google Hangouts, Kik och Rakutens Viber.

Att man med Facebook Messenger satsar på kortbetalningar gör att man kan stå ut i massan, och om det slår väl ut, kan det bli en anledning att välja Facebooks app före andra. Det kan också vara ett förberedande steg för något större. Sedan tidigare jobbar Facebook på en köp-knapp som ska göra det möjligt att handla direkt från nyhetsflödet.Källa: TechCrunch

Annons