Snusbolaget.se startar ny tävling – ska ”hitta det bästa snuset”

Ska kora världsmästaren i snus.

I dag går den internationella tävlingen Snus VM av stapeln. Det är e-handeln Snusbolaget.se som tillsammans med AG Snus står bakom arrangemanget. Sist vi skrev om Snusbolaget var så sent som för en veckan sedan, då de hade rekryterat en ny kategorichef.

LÄS ÄVEN: E-handelsprofilen byter jobb – här är hans nya bransch

Annons

Tävlar i två kategorier

Enligt Snusbolaget är tävlingen den första av sitt slag. Deltagarna, som måste vara över 18 år, kan tävla i två kategorier - antingen genom att göra ett eget portionssnus eller ett eget lössnus.

För att vara med i tävlingen skickar man efter ett deltagarkit, som kommer med tillhörande instruktioner. Det färdiga snuset skickas sedan tillbaka, med recept, för att bedömas av en jury. Snusbolaget kommer att marknadsföra tävlingen i Sverige, Norge och USA.

Vi kommer tillsammans med en noga utvald jury att hitta det bästa snuset i de två kategorierna. Vinnarnas snus kommer sedan att produceras av vår samarbetspartner AG Snus och säljas exklusivt på snusbolaget.se, säger Snusbolagets informationschef Markus Lindblad i ett pressmeddelande.

Juryn - vars uppgift blir att hitta det bästa snuset - består av Lars Olesen från AG Snus och de två snusentreprenörerna Conny Andersson och Daniel ”Pinhead” Carlsson.

Prispengar går till välgörenhet

Vinnaren utses efter den 20 september och kommer att få sitt snus tillverkat i en begränsad upplaga. Förutom det vinner man också titeln "världsmästare i snus". Alla inkomster som kommer från det egentillverkade snuset ska gå till välgörenhet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!