Snusjätten kliver in i Tyskland – med e-handel och lager

"En nyckel till framgång".

Under 2023 breddade Haypp Group sin produktportfölj i Storbritannien med vape-produkter. Ett lyckat drag verkar det som.

Enligt e-handlaren har försäljningen ökat med nära fem gånger den ackumulerade volymen av nikotinpåsar efter lanseringen. Nu utökar man sin satsning på området med en ny e-handel i Tyskland, Vapeglobe.de.

Annons

Vår bevisade förmåga att kombinera ett internationellt tankesätt med lokalt engagemang för våra kunder kommer att vara en nyckel till framgång. Något som lanseringen av vape-segmentet i Storbritannien vittnar om, säger Haypp Groups vd Gavin O’Dowd i en kommentar.

Majoriteten av marknaden

Nikotinpåsar har länge varit ett av de snabbast växande segmenten för Haypp, och e-handlaren pekar på en global trend där allt fler väljer bort cigaretter till förmån för mindre skadliga nikotinalternativ. Så kallade Risk Reduced Products (RRP).

Utanför Norden står vape-segmentet för majoriteten av RRP-marknaden och här ser man nu stora möjligheter att bli en ledande aktör. Utöver den tyska e-handeln etablerar Haypp samtidigt ett nytt lager i landet.

Vi kommer nu att fortsätta expansionen av vape-segmentet till fler geografiska marknader inklusive Tyskland genom att få djup kunskap om lokal lagstiftning, samt engagera oss med våra kunder för att förstå deras behov och önskemål, säger Gavin O’Dowd.

LÄS ÄVEN: Fint som snus – Haypp ökar både försäljning och resultat

Annons