Social E-handelsplattform inleder samarbete med TV3

Apprl är en ny plattform som vill koppla ihop modeinspiration och redaktionellt innehåll med e-handel. Nu inleder man ett samarbete med TV3 och programmet Top Model Sverige. Något som innebär att deltagarna kommer att att erbjuda sina favoritprodukter till försäljning via tjänsten.

Apprl är en social shoppingplattform som gör det möjligt för bloggare, onlinemedia och e-handlare att koppla ihop redaktionellt innehåll med köpbara produkter. Tjänsten lanserades sommaren 2013 och fungerar som ett mellanting mellan ett socialt nätverk och en e-handelssajt.

Tjänsten påminner en del om modeportalen Stylight och på några minuter ska man kunna skapa en egen e-shop och länka sina bilder och kollage till köp, och få nya följare på Apprl.com. Apprl skall ha ett stort utbud från nätbutiker som Aplace, Net-a-porter, Asos, Carin Wester, Minimarket och MQ.

Annons

– Siteägare och bloggare kan börja med e-handel utan att behöva ta hand om lager, distribution och betalningar. Man behöver inte ens en programmerare för att komma igång, säger Martin Landén, grundare av Apprl.

Nya möjligheter för TV-tittare

Nu har företaget inlett ett samarbete med TV3 och programmet Top Model Sverige. Det innebär att årets deltagare har skapat personliga "shoppar" på sina bloggar på tv3.se.

Via Apprl.com kan TV-tittare och fans shoppa deltagarnas outfits och favoritprodukter, samt följa deltagarnas shoppingtips och modeuppdateringar.

– Det här öppnar nya möjligheter för TV-tittare och Top Model Sveriges många fans, då de enkelt kan shoppa modellernas utvalda favoritprodukter samt plagg från programmet, säger Jessica Grunewald, onlinechef MTG TV.Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!