E-handelstempen: 65 procent spår en sommar med tillväxt

“Möjlighet att ta igen det som tappats under våren”.

En het sommar väntar e-handeln, det meddelar Payson och Svea som tagit tempen på näthandeln. Betalbolagen har vänt sig till sina kunder, e-handlarna, för att se vad de tror om sommarens försäljning.

Två av tre e-handlare uppger att tillväxten kommer att öka under sommarmånaderna. 65 procent spår alltså en sommar med tillväxt och nästan var tredje menar dessutom att de väntar en stark eller mycket stark tillväxt.

Annons

Vi har en unik vår bakom oss med utvecklingen av coronapandemin. Något som inte minst påverkat e-handlarna, vilket inneburit ökad försäljning för en del samtidigt som det slagit hårt mot andra. Det är positivt att en majoritet spår tillväxt under sommaren och kanske möjligheten att ta igen det som tappats under våren, säger Magdalena Caesar, e-handelsexpert på Svea Ekonomi, i en kommentar till undersökningen.

Om inte BHG Groups delårsrapport var tillräckligt mycket bevis så konstaterar även Sveas e-handelsundersökning att det är byggvaror och trädgårdsprodukter som är hetast just nu.

Branscherna som e-handlarna tror kommer gå bäst i sommar:

1. Byggvaror & trädgård 44 %
2. Livsmedel 16 %
3. Sport & fritid 12 %
4. Hemelektronik & teknik 6 %
5. Läkemedel 6 %

Källa: Payson och Sveas e-handelsindikator

Slutligen konstaterar Svea att det bästa förstås också vore om sommaren bjöd på en hel del regn, något som oftast bidrar positivt till e-handeln.

Annons