Spaden i marken – här byggs Apoteas nya lager

"En förutsättning för att kunna växa".

2023 blev ännu ett rekordår för Apotea. Nätapoteket sålde för 5,5 miljarder och Pär Svärdson, Apoteas vd, har flera gånger lyft fram logistiken i Morgongåva som en viktig pusselbit till framgångarna. Nu inleder man bygget av ett nytt logistikcenter i landets södra delar.

LÄS ÄVEN: Apoteas rekordår – sålde för 5,5 miljarder

Annons

Idag tas nämligen det första spadtaget på Holmagärde nära E6 utanför Varberg. Det nya logistikcentret kommer att mäta 30 000 kvadratmeter och beräknas stå färdigt i slutet av 2024.

Det nya lagret är en förutsättning för oss att kunna växa och hantera en ökande efterfrågan. Just nu skickar vi cirka 70 000 ordrar på en dag, men när lagret i Varberg är klart kan vi dubbla det, säger Pär Svärdson, vd på Apotea

Automatiserat från start

Det nya logistikcentret innebär upp emot 400 nya arbetstillfällen. Det kommer samtidigt att ge bolaget kapacitet att växa ytterligare och erbjuda snabbare leveranser till boende i Syd- och Västsverige, inklusive Göteborg och Malmö.

Det kommer även att vara högautomatiserat med en tydlig hållbarhetsprofil, gröna energilösningar och solcellsanläggning på taket.

Till skillnad från i Morgongåva kommer vårt logistikcenter i Varberg att vara högautomatiserat redan från start och vi kommer att ha ett helt automatiserat flöde för 100 procent av våra beställningar, säger Pär Svärdson.

Annons