Specter och Svea ska fixa E-handlarnas moms

Affärssystemleverantören Specter och momsexperterna Svea VAT Adviser meddelar idag att de ingått ett unikt samarbete. Tillsammans ska de förenkla momshanteringen för e-handlare som satsar internationellt.

När man börjar sälja till utlandet blir nätbutiken förr eller senare skyldig att börja fakturera med mottagarlandets moms. Något som inte verkar vara ett helt obyråkratiskt område. Där vill nu Specter och Svea minska friktionen.

Annons

– Då både Specter och Svea VAT Adviser redan idag arbetar med specialupplägg för e-handeln föll det sig naturligt att samarbeta fullt ut. Vi på Specter har färdiga funktioner (internationell momshantering) i vårt affärssystem för att bokföra andra länders moms. Svea VAT Adviser som är experter på att redovisa moms i andra länder kan bistå våra kunder med att dels sätta sina rutiner rätt och sedan med att ta hand om själva registreringen och redovisningen i det andra landet, säger Lennart Samsson, VD och ägare till Specter.

Slippa tänka på momsen

Stefan Ekmark på Svea VAT Adviser som även är en flitig medlem i vårt forum, där han försöker reda ut momsproblem, har följande kommentar till samarbetet.

– Vi har sett att om vi kombinerar våra var för sig uppskattade tjänster så kan vi tillsammans med Specter erbjuda e-handlare en fullservicetjänst. Där våra gemensamma kunder i princip aldrig behöver tänka på momsen. Vi hämtar själva all information från deras Specterkonton och sköter momsredovisningen på egen hand. Allt till fasta priser som e-handlaren har kontroll över. Det är det som tjänsten går ut på, säger Stefan Ekmark, marknadschef på Svea VAT Advisor.

 

Källa: Press

Annons