Sportjätten bommar igen: ”Kan inte driva olönsamma butiker”

Letar nya lokaler på orten.

Intersport stänger butiken på Stenalyckan i Halmstad när kontraktet löper ut, det rapporterar Hallandsposten. Sportkedjans plan är dock inte att lämna staden. Förhoppningen är att hitta en ny lokal med ett bättre kundflöde.

Butiken på Stenalyckan stänger den sista december.

Annons

Tyvärr är det så. Vi söker ett nytt läge som passar oss bättre. Det var väl många faktorer som gjorde att vi hamnade där vi hamnade. Men butiken var tyvärr inte lönsam och vi kan inte driva olönsamma butiker, säger Jesper Nordin, försäljningschef på Intersport till tidningen.

Lyko tog över i Stockholm

Enligt Nordin letar kedjan nu efter andra butikslägen på orten, och man ska redan föra dialog med flera olika fastighetsägare om en ny lokal.

Nu ligger vi nära Hallarna, så det är mycket trafik i området, men kanske inte lika mycket utanför vår butik. Det finns många intressanta handelsplatser och vi är i diskussion med flera fastighetsägare, men har inte hittat något än.

Det här är den andra butiken som Intersport lämnar på kort tid. Nyligen stod det klart att skönhetsjätten Lyko tar över sportkedjans lokaler på Drottningatan i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Här öppnar Lyko butik – mitt i Stockholm: ”Ett drömläge”

Annons