Sportshopen växer – etablerar nytt lager- och logistikcenter

"Det trodde jag kanske inte när jag började sälja plagg på bryggan i Grebbestad för 30 år sedan"

Sportshopens snabba tillväxt på e-handeln tillsammans med framtida butiksexpansioner gör att sportmode- och fritidskoncernen nu etablerar ett helt nytt lager- och logistikcenter med tillhörande kontor i Göteborg.

Ökade krav på korta ledtider och effektivare leveransflöden är en av anledningarna bakom satsningen.

Annons

Genom att etablera ett nytt lager och att automatisera kommer vi korta ledtiderna och få en förbättrad service ut till både våra e-handelskunder och våra butiker. Vi minskar dessutom kostnaderna och skapar bättre konsumentupplevelser. En offensiv satsning som är en spännande del i vår fortsatta tillväxtresa, säger Johan Andgren, VD.

Det nybyggda logistikcentret på 24 300 kvm är ett joint-venture mellan Platzer och Bockasjögruppen och beräknas stå klart under våren 2023. Lagret utrustas med en autostore-lösning med bansystem.

Gemensamt med Bockasjö levererar vi en av marknadens mest hållbara logistikbyggnader till Sportshopen. Detta är viktigt för oss i egenskap av långsiktig ägare och förvaltare av fastigheterna, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Att kunna attrahera rätt kompetens är en fråga som många företag som verkar inom e-handel brottas med. Tanken är att de nya moderna lokalerna ska vara ett sätt att kunna rekrytera talangfull personal.

Att erbjuda en modern arbetsplats för befintlig och ny personal kommer vara oerhört viktigt i kampen om kompetens säger Johan Andgren, vd Sportshopen.

Vi kände att tiden var rätt helt enkelt. Att våga ta klivet, att våga satsa har lett oss dit vi är i dag. Det är ett nytt kapitel i företagets historia och ett väldigt spännande sådant. Det trodde jag kanske inte när jag började sälja plagg på bryggan i Grebbestad för 30 år sedan, säger Reinert Sörensson, grundare.

Swedemount Sportswear & Fashion AB startade år 1991 och har idag 15 butiker under namnet Sportshopen samt en butik under namnet Bazar. Deras e-handel finns även på den europeiska marknaden. Sportshopen är, enligt dem själva, en av de större enskilda aktörerna i Sverige av försäljning inom sport och fritid. Sortimentet består av kläder och skor från ledande märkesleverantörer, men Sportshopen utvecklar och tillverkar även deras egna varumärken.

Annons
Annons