Spotify förlorar miljoner men växer snabbt

Dagens industri (Di) har rotat fram finansiella siffror om musiktjänsten Spotify. Dessa visar att Spotify de senaste två åren förlorat 655 miljoner kronor. Förra året ska de ha omsatt ungefär 1,7 miljarder kronor. En av grundarna, Daniel Ek, dementerar inte siffrorna utan säger att de låter rimliga. Samtidigt berättar Daniel att det kan hamna på över 6 miljarder kronor i omsättning detta år.

Spotify växer så att det knakar och Daniel är inte orolig över att pengar rinner ur företaget. Han säger att deras prioritet är att växa, växa och sedan växa ännu mer. De ska även ha pengar så att de klarar sig just nu. Spotify skall dock vara öppna för ytterligare kapitaltillskott:

Annons

– Vi har inget behov av mer kapital i dagsläget för att operera den affärsplan vi har. Men samtidigt har jag lärt mig att man alltid ska ta in pengar när man inte behöver pengarna, säger Daniel Ek till Di.

En värdering av bolaget på 4 miljarder dollar skulle göra dem intresserade av en nyemission enligt Daniel. Denna skulle i så fall hamna på runt 200 miljoner dollar enligt uppgifter till Di. Ni kan läsa mer om Spotifys senaste siffror hos Dagens industri.

Annons