Spotify köper upp svenska musiktjänsten Tunigo

Spotify har genomfört sitt första företagsförvärv i den svenska musiktjänsten Tunigo för en okänd summa pengar. Bland annat har Tunigo utvecklat en populär app för att dela och upptäcka spellistor med låtar från musiktjänsten.

I slutet av förra året släppte Spotify ett antal nya funktioner som skulle göra musiktjänsten mer personlig och underlätta för användarna att upptäcka ny musik. Bland annat gjorde man det möjligt för utvecklare att ta fram appar för Spotify.

Musiktjänsten Tunigo är en av dessa, och deras app hjälper användare att hitta musik genom spellistor i Spotifys plattform. Nu har Spotify valt att köpa upp företaget.

Annons

– Tunigo har varit en av de mest populära apparna på Spotify-plattformen och delar vår vision om att få fler användare att upptäcka mer musik, säger Spotifys presschef Sofie Grant.

20 miljoner i riskkapital

Streamingtjänster som Spotify erbjuder en stor valfrihet och flexibilitet, men vi har tidigare skrivit om att folk föredrog tjänster där de fick musiken serverad. Att Spotify lanserade appar i sin tjänst och nu väljer att köpa upp Tunigo är ett svar på detta.

Att ge användarna ett enkelt sätt att upptäcka ny musik, och få den serverad via spellistor, är något som blivit populärt och ser till att de är villiga att stanna kvar och betala för tjänsten.

Spotify har inte sagt något om värdet på affären men Tunigo ska nyligen ha tagit in 20 miljoner kronor i riskkapital. I dag jobbar ett 20-tal personer på Tunigo i Sverige och i USA, samtliga flyttar nu över till Spotifys kontor i Stockholm och New York.

Källor: AllThingsD, SvD

Annons