Stadium backar om manliga dockor – ”marknaden är begränsad”

Kostnaden avgör.

Efter en kritikstorm rörande skyltdockor som många menade var på tok för smala, valde Stadium för något år sedan att lansera ett helt nytt butikskoncept. I det ingick det en bredare variation av skyltdockor, som dels skulle ha olika positioner och dels olika storlekar. Nu har det sistnämnda spridit sig till alla Stadiums butiker så att det finns minst en docka i kurvigare modell per butik. Variationen gällande storlekar finns dock bara för de kvinnliga dockorna och inte för de som ska föreställa män.

LÄS ÄVEN: Stadiums skyltdockor under lupp: "Behövs inte en större"

Annons

Enligt Stadium finns inte samma behov av olika storlekar när det gäller manliga dockor.

Den kurvigare skyltdockan är en kvinnlig modell, det är framför allt där man ser skillnaden i passformen. Vi har samma tänk storleksmässigt för herr men det behövs inte en större docka för att kunna visa det, sade Stadiums PR-chef Angelica Larsson nyligen till Ehandel.

Vill presentera "bredare variation"

När vi bad om en förklaring gällande skillnaden fick vi till svar att Stadium "ständigt söker efter skyltdockor med större variation i kroppsbyggnad".

Men marknaden är fortfarande begränsad, även om det hänt en del sista åren, och kostnaderna för att ta fram en egen modell till alla våra butiker är alltför stor tyvärr.

Angelica Larsson hoppas att Stadium framöver ska ha dockor i olika storlekar både till dam- och herravdelningen.

Vi önskar att vi kunde presentera en bredare variation även av manliga skyltdockor i våra butiker och kommer att fortsätta se över möjligheter till detta. Till dess använder vi oss av en manlig modelldocka som inte påvisar lika stora skillnader på plaggens passformer som de kvinnliga gör, då de är ofta är mer figursydda och något mer åtsittande.

Annons