Stadium får nytt jättelager i Norrköping – investerar 4 miljarder

"Ska stärka stadens position ytterligare".

Stadium ska bli den största hyresgästen i ett nytt kombinerat lager och logistikcentrum på totalt 300 000 kvadratmeter utmed E4 – och som ska stå färdigt 2024. Lagret ska byggas strax norr om Norrköping i förorten Herstadberg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stadiums hyresdel av lagret ska bli 53 000 kvadratmeter stort. Anläggningen kommer att bli helt robotiserat och ha en byggnadshöjd på 34 meter. Totalt väntas hela anläggningen att kosta runt 4 miljarder kronor att bygga. Den beräknas också skapa 2 000 nya arbetstillfällen. Det blir därmed en av de största satsningarna i regionen kommande år.

Annons

Vi skall tillsammans stärka Norrköpings position ytterligare som det klart mest spännande logistiknavet i Sverige. Herstadberg Logistics Hub kommer enbart för Stadiums del att innebära 200 nya arbetstillfällen och för hela etableringen initialt upp emot 500 nya jobb i Norrköping, kommenterar Ulf Eklöf, majoritetsägare i Eklöf Invest och vice styrelseordförande i Stadium.

Bakom investeringen står fondbolaget Slättö Förvaltning och Eklöf Invest. Tillsammans ingår de nu i ett avtalsbaserat samarbete, ett så kallad joint venture, för att utveckla anläggningen. Fastighetsbolaget Evolv Fastigheter genomför dock allt som omgärdar själva byggnationen. Evolv är ett dotterbolag till Slättö.

Norrköping är en av våra prioriterade marknader i Norden där Slättö inom ramen för redan beslutade och pågående affärer samlat planerar att investera över 10 miljarder kronor i bostäder och i kommersiella fastigheter under det kommande decenniet, kommenterar Johan Karlsson, grundare och vd för Slättö och tillägger:

Genom Evolv Fastigheter har vi utvecklat en spetskompetens inom logistik- och verksamhetslokaler och det känns fantastiskt roligt att få förtroende att arbeta tillsammans med Eklöf Invest och Stadium som är en av regionens största och viktigaste arbetsgivare.

Annons