Stark avslutning på den svenska nätjulhandeln

Betalleverantören DIBS fortsätter att rapportera om hur julhandeln fortlöper för deras kunder. Näthandeln under december fortsätter att öka kraftigt jämfört med förra året, och det ser ut som att den svenska e-julen är på väg mot nya rekord.

Vad vore julen för landets e-handlare utan lite statistik om hur det hela fortskrider. Efter PostNords rapporter om ökade paketvolymer är det nu dags för ytterligare positiva nyheter. Enligt DIBS, en av Nordens ledande betalleverentörer för e-handel, fortsätter julhandeln på nätet mot nya rekord.

Under perioden 1-7 december ökade e-handeln för stora webbutiker med 26 procent jämfört med samma period förra året. För små och medelstora var ökningen ännu mer imponerande, hela 52 procent. Perioden 8-14 december levererar även den positiva siffror.

Annons

De stora är nu störst

Enligt DIBS undersökning, som baseras på på omsättningsökningen hos webbutiker som är kunder hos betalleverantören, ökade e-handeln med 31 procent för de största webbutikerna jämfört med samma period 2012.

För små och medelstora webbutiker låg ökningen på 26 procent jämfört med samma period förra året. Ett litet tronskifte jämfört med den första veckan i december.

– Föregående vecka var det de små och medelstora webbutikerna som ökade mest. Nu går vi in mot slutspurten för julhandeln på nätet och de större bolagen spänner musklerna. Sannolikt är det möjligheterna till sena leveranser, stora lager och ett väloljat kampanjmaskineri som ger avtryck i statistiken, säger Daniel Larsson, Chief Commercial Officer på DIBS.

Källa: Press

Annons