Stärker greppet om Skincity: ”Kommer att utmana branschen”

"Skönhet är ett viktigt område".

Handelskoncernen Axel Johnson klev in som ny storägare i Skincity under 2017, då man förvärvade 70 procent av bolaget. Nu utökar man sin ägarandel ytterligare till 82 procent. De ytterligare 12 procenten motsvarar investmentbolaget Rite Ventures innehav i skönhetsföretaget.

Skönhet är ett viktigt område för Axel Johnson. Skincity har med ett starkt team och ett unikt erbjudande tagit en fin marknadsposition på skönhetsmarknaden. Det har varit händelserika år sedan vi gick in som ägare, där vi bland annat etablerat Skincity i Norge, Finland och Storbritannien samtidigt som vi lanserat ett antal egna varumärken. Vi vill tacka Rite Ventures, som bidragit stort till bolagets framgång, och ser fram emot att få fortsätta att utveckla det som vi tillsammans byggt upp under de gångna åren, säger Jacob Wall, affärsutvecklingsdirektör på Axel Johnson och styrelseordförande i Skincity.

Annons

"Innovativa produkter"

Rite Ventures uttåg innebär att utöver Axel Johnson finns nu bara Skincitys grundare, Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman kvar som ägare.

Det har varit givande och roligt att arbeta tillsammans med teamet på Skincity sedan vår investering år 2014. Vi vill tacka grundarna, Mikael och Annica Kjellman, för förtroendet, och också Axel Johnson för ett gott samarbete under de senaste två åren. När vi nu lämnar som ägare är vi övertygade om att Skincity tillsammans med Axel Johnson kommer att fortsätta att utmana hudvårdsbranschen genom sina innovativa och kundnära tjänster och produkter, säger Josephine Salenstedt, partner på Rite Ventures, i ett pressmeddelande.

Annons