Stor e-handlare inför avgift för IE7-användare

Det är förmodligen många e-handlare som slitit sig i håret för att en sida renderar annorlunda i Internet Explorer 7 (IE7) än andra webbläsare. Ett problem som ofta leder till att onödig tid ödslas på att se till att nätbutiken ser likadan ut även i IE7. En australiensisk e-handlare har nu löst detta problem, eller i alla fall täckt kostnaderna för tiden det tar.

Det är en av Australiens största e-handlare, Kogan.com, som infört en speciell skatt för de som använder IE7. De kunder som kommer till deras nätbutik, med IE7, möts av ett fönster som förklarar att en avgift på 6,8 procent kommer att tas ut om de handlar via nuvarande webbbläsare:

Annons

Detta är givetvis lite av ett PR-stunt men de skojar inte utan i kassan får du en avgift på 6,8 procent om du handlar med IE7:

För att slippa betala denna avgift rekommenderar Kogan att istället använda en bättre webbläsare som Chrome, Firefox, Safari eller Opera. De nämner även nyare versioner av Internet Explorer men detta lyfts inte lika tydligt.

"This will help us increase our efficiency, help keep prices for all smart shoppers down, and hopefully help eradicate the world of the pain in the rear that is IE7!"

Det första vi tänker är givetvis om någon faktiskt kommer att betala denna skatt. Detta är även något som efterfrågas i kommentarerna på Kogans blogg, att de delger statistik på detta framöver.

En annorlunda metod för att möta problemet med åldrande webbläsare är det i alla fall. Det verkar dock som att de med IE6 kommer undan skatten, enligt kommentarer, och detta är förmodligen något de bör fixa. En dubbelt så hög skatt för de med IE6 kanske vore något?

 

Källa: kogan
via @klarnafredrik

Annons

Annons