Stor milstolpe för boxbolaget: “Bara början på vår resa”

Passerat tusen leveransboxar.

Iboxen, som vill skapa en rikstäckande infrastruktur för leveransboxar, meddelar idag att man nått en viktig milstolpe för företaget. Planen är att placera ut 50 000 paketskåp, utomhus, över hela Sverige. Där är man inte ännu, men man har nu passerat 1 000 skåp.

LÄS ÄVEN: Uppstickarens första avtal på plats – ska placera ut 50 000 paketskåp

Annons

1 000 boxar är en viktig milstolpe och samtidigt är det bara början på iBoxens resa. Vi har full finansiering att fortsätta att utveckla en helt ny infrastruktur med leveransboxar med en unik tillgänglighet, säger Tim Jörnsen, vd för iBoxen, i ett pressutskick.

Mer exakt har man just nu 1 009 leveransskåp i 45 kommuner. En täckning som sägs nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning. Företaget rapporterar också att man idag har avtal med “tio av Sveriges största transportbolag”. Närmare bestämt Airmee, Best Transport, Bring, DB Schenker, DHL, Early Bird, FedEx/TNT, Premo och UPS.

Alla våra samarbetspartners ser ett stort värde i den samhällsinfrastruktur som vi utvecklar. Transportbolagen är måna om att kunna erbjuda sina e-handlares kunder ett helt nytt och bekvämt leveransalternativ i form av iBoxen, säger Tim Jörnsen.

Du kan hitta Iboxens skåp i Gävle, Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Lund, Linköping, Malmö, Norrköping, Jönköping, Stockholm, Södertälje, Uppsala och Örebro.

Annons