Stor svensk E-handlare tar nu emot Bitcoin i kassan

Kryptovalutan Bitcoin verkar vara här för att stanna och med jämna mellanrum dyker det upp nya nätbutiker som tillåter valutan som betalningsmedel, så även svenska. Nyligen blev Webhallen först ut bland de stora svenska e-handlarna att låta sina kunder betala med Bitcoin.

Bitcoin har varit en av de stora diskussionsämnena i den digitala världen på senare tid. Både på gott och ont men intresset för valutan verkar inte svalna, snarare tvärtom. Så även i e-handelsvärlden och flera amerikanska e-handlare har nu börjat att emot betalningar med Bitcoin. Som till exempel Overstock.com och den digitala marknadsplatsen, Square Market.

Även i Sverige börjar e-handlare titta på möjligheten. Bland annat har vuxenbutiken MaxKlimax infört stöd för Bitcoin, och i februari berättade datorbutiken Inet, om sina funderingar på att göra detsamma. Konkurrenten Webhallen har däremot hunnit före. Något som innebär att man är den första stora svenska e-handlaren att acceptera kryptovalutan.

Annons

– Vi öppnar för betalningar med Bitcoin eftersom vi vill expandera vårt redan branschledande utbud av betalningsalternativ. Vi tror att vi har helt rätt kundkrets för Bitcoin och är själva intresserade och nyfikna på kryptovalutan. Givetvis är det även kul att vara först ut med nya lösningar, säger Anton Nilsson, inköpschef på Webhallen.

Blir allt mer accepterat

Precis som många andra e-handlare så kommer Webhallen att omvandla valutan direkt vid köp med hjälp av växlingstjänsten Bitpay. Det betyder att butiken själv aldrig äger några Bitcoins och på så vis mer eller mindre eliminerar riskerna associerade med valutans osäkra kursvärde.

Webhallen kommer till en början att hantera betalningar med Bitcoin manuellt. Något som kommer att ge en viss fördröjning i orderprocessen.

Och samtidigt som Webhallen fortfarande tror att valutan är mer accepterad bland deras hardcore-kunder, så väntar man sig att acceptansen kommer att bli allt större även hos den traditionella konsumenten. Mycket tack vare att allt fler e-handlare inför stöd för valutan.

– Vi skulle kanske inte lägga våra pensionsfonder i Bitcoins men vi är övertygade om att valutan kommer att stabiliseras och desto fler som går i god för valutan desto större möjligheter är att detta sker, säger Anton Nilsson.

 

Källor: NordicHardware, SweClockers

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!