Storbritanniens E-handel slog rekord på annandagen

Enligt en ny undersökning, utförd av företaget Experian, fick e-handlarna i Storbritannien 15 miljoner fler besök under annandag jul än i fjol. Internet Retailing rapporterar att detta var den största shoppingdagen för näthandeln i landet, någonsin. Totalt handlar det om 96 miljoner besök till engelska e-handlare under den 26 december.

Vi har tidigare skrivit om hur Storbritannien ligger långt fram inom e-handel. Undersökningen visar att de med multikanals-handel, butiker och e-handel, såg fler besök än renodlade e-handelsföretag.

Annons

- Mycket beror på den smarta multikanals-marknadsföring som gjorts av de stora återförsäljarna med hjälp av TV, radio och webben för att driva volymer. Bekvämligheten av webben i kombination med massiva rabatter, fri frakt och leverans nästa dag är otroligt lockande för människor som vill undvika den stökiga High Street-försäljningen, säger James Murray på Experian.

Detta behöver dock inte reflektera försäljningen online och siffrorna visar även på att gapet mellan multikanal och renodlade e-handlare minskar. De mest besökta produkterna under denna dag var prylar som Amazons e-boksläsare Kindle och Apples surfplatta iPad 2.

 

Källa: internetretailing

Annons