Storbritanniens E-handlare väntar sig ännu en rekordjul

E-handeln i Storbritannien ser ut att få en stark avslutning på året. I alla fall om man frågar landets näthandlare. Nästan hälften tror på en 20 procentig tillväxt under årets fjärde kvartal, där det under december kommer att spenderas mer än 12 miljarder pund på nätet.

Storbritanniens detaljhandlare är optimistiska inför årets julhandel. Enligt en ny undersökning från IMRG väntar sig 85 procent av de tillfrågade handlarna en tillväxt på minst 10 procent jämfört med förra året.

De renodlade e-handlarna var de mest positiva i undersökningen. 92 procent av dessa spådde en årlig tillväxt på över 10 procent, medan drygt tre fjärdedelar, 77 procent, av de som även har en fysisk närvaro väntade sig en liknande ökning.

Annons

– Vår senaste undersökning visar att e-handlare är mer positiva i sina tillväxtprognoser för fjärde kvartalet, och när smartphones och surfplattor väntas stå för cirka 40 procent av onlineförsäljningen i år, ser det ut att bli ännu en mobil jul, säger Tina Spooner, Chief Information Officer vid IMRG.

Mer optimistiskt i år

Samtidigt tror nästan hälften av de tillfrågade, 45 procent, att e-handeln kommer att öka med mer än 20 procent under årets fjärde kvartal jämfört med 2013. Optimismen är klart större än förra året då en dryg tredjedel trodde på så pass höga tillväxtsiffror.

– Detaljhandeln på nätet laddar för ännu en rekordjul, där det under december månad väntas spenderas över 12 miljarder pund. I år kommer bekvämlighet att vara nyckeln för att locka julhandlarna och återförsäljare som erbjuder ett brett utbud av leveransmöjligheter, kommer sannolikt att vara vinnarna under julhelgen, säger Tina Spooner.

 

Källa: Press

Annons