Storlekstjänsterna breder ut sig över nätet

Nätbutiken Fashionisland.se meddelade härmodagen att de infört en revolutionerade nyhet i sin nätbutik. Den kan mycket väl vara revolutionerande men vi skrev om den redan förra året. Det handlar om tjänsten Virtusize som skall leverera rätt klädstorlek till kund, varje gång.

Nelly.com var tidiga med att använda Virtusize men tjänsten lockar nu till sig fler nätbutiker. Fashionislands grundare, Oscar Arrsjö, säger följande om tjänsten:

– Detta är revolutionerande och vi på Fashionisland.se är som vanligt glada över att gå i bräschen för utvecklingen. Våra vänner på Virtusize har gjort ett kanonjobb och nu när det största hindret mot att handla kläder online är borta finns det inga gränser för hur stor e-handeln kan bli, berättar Oscar.

Annons

Vi förklarar dessa storlekstjänster mer ingående i vår föregående nyhet. En kort förklaring är att de använder tidigare köpta plagg för att pricka in storleken på ett nytt inköp. Dessa tjänster är mycket intressanta och kraftfulla, om alla mått stämmer. Det krävs alltså ett nära samarbete mellan båda parter och bra kunskap om produkterna.

En liknande tjänst i USA

Den amerikanska motsvarigheten är tjänsten True Fit som modekedjan Macy's har experimenterat med sedan en tid tillbaka. Enligt en artikel i The Wall Street Journal skall Macy's och butiken Nordstrom börjat rulla ut True Fit i förra veckan. Denna tjänst skall vara lite mer avancerad än Virtusize men båda har samma mål, att fixa storleken vid första leverans.

Returer inom modebranschen på nätet skall tydligen vara ett stort problem. Kunder har även ändrat sitt köpbeteende och beställer flera storlekar och behåller sedan den som passar. En utveckling som förmodligen inte är önskvärd.

Det är alltså inte konstigt att dessa tjänster börjar få fotfäst i e-handelsvärlden och det ska bli kul att se om kunder börjar förlita sig på dem. Nöjdare kunder och färre returer vill förmodligen alla e-handlare ha.

 

Relaterade nyheter:
En revolution för modehandeln på nätet?

Annons
Annons