Stormberg dubblar online: Ska bli Norden-ledande inom friluftskläder

"Starkt fotfäste i Sverige och Finland".

E-handlaren Stormberg, med bas i Norge, växte med 100 procent online under juni månad. Det rapporterar vår systersajt Ehandel.com. Nätbutiken som även finns i Sverige och Finland ska ha sett en kraftig försäljningsutveckling under sommaren.

Det faktum att norrmännen är på semester i Norge i sommar, och under coronapandemin har varit ute mer i lokalområdet, har lett till den ständigt ökande försäljningstillväxten för Stormberg under våren och sommaren. För oss har det, som för andra, varit en krävande vår, säger företagets vd Hege Nilsen Ekberg till Ehandel.

Annons

Stormberg har även fysiska butiker i Norge och i fjol stod e-handeln för 35 procent av omsättningen, en andel som i spåren av corona har ökat drastiskt. En annan sak som växt är försäljningen av friluftsshorts som Stormberg rapporterar ökat med över 300 procent i juni.

"Nordens bästsäljande friluftsklädestillverkare"

Planen nu är att satsa lite extra för att bli ledande i Norden.

Vi fortsätter vår satsning genom att steg för steg bygga upp både försäljning och varumärkeskännedom. Vi ser en stor potential i Finland och kommer att lägga vikt vid investeringar där framöver, eftersom vi upplever att det är kundgruppen som är närmast norrmännen när det gäller att använda vandringskläder och utrustning. Vi har ett starkt fotfäste i både Sverige och Finland och arbetar för att bli Nordens bästsäljande friluftsklädestillverkare under de kommande åren, säger Hege Nilsen Ekberg.

Annons