Stormigt: Han lämnar klubban i NA-KD – veteran tar över

Magnus Emilson lämnar skutan. Men vem tar över?

Det blåser hårda vindar på modehandlaren NA-KD. De senaste två åren har varit minst sagt röriga. Bolagets grundare Jarno Vanhatapio lämnade vd-stolen i början av året och ersattes av Anders Kristiansen.

Men bara efter en månad hoppade han av uppdraget. Han kastade också rikliga skopor med syrlig kritik mot bolagets verksamhetsmodell och styrning. Nuvarande vd är Oscar von Konow, som varit trogen NA-KD i drygt sju år.

Annons

Veteran inom lyxmärken

Nu visar uppgifter från Bolagsverket, som Breakit har tagit del av, att modebolagets ordförande, Magnus Emilson, släpper klubban och lämnar NA-KD. Han ersätts av Jan Löning, som har drygt tio års erfarenhet från lyxvarumärkesägaren Kering, där han har haft olika tunga chefsroller.

Han har även en bakgrund på Yves Rocher France och är för närvarande delägare i riskkapitalbolaget Encino Partners, där han bland annat har en rådgivande roll inom e-handel.

Skakig ekonomi

Hur mår då NA-KD rent finansiellt? Sådär. Bolagets förluster efter finansiella poster ökade från 133,7 miljoner kronor 2020 – till mellan 425 till 475 miljoner i fjol. Som en direkt följd av de dystra finanserna har 22 personer sagts upp.

Samtidigt säkrade bolaget en ny finansiering på 600 miljoner i somras, som utgjordes av en mix av lån och riskkapital. Men värderingen sänktes i denna veva från 5,3 till 1,2 miljarder kronor.

Nu återstår det att se om det blir ordning på modetorpet med en ny ordförande vid rodret.

Annons