Storökar mitt i krisen – nu tar de sin e-handel till nästa land

"Var tvungna att agera snabbt".

Det skånska företaget Qvesarum har riktat in sig på att sälja produkter för hållbart byggande. I sortimentet finns en rad kvalitetsdetaljer för exempelvis badrum, kök och utemiljö. De senaste månaderna har företagets e-handel haft en stark tillväxt, något man kopplar ihop med ett ökat intresse för att renovera i hemmet nu när det inte går att resa.

Hittills under 2020 har Qvesarums e-handel ökat med 45 procent. Därför väljer nu företaget att expandera utomlands. Inom kort kommer företaget att lansera en e-handel i Danmark.

Annons

Nu tar vi ett stort och efterlängtat steg in på den danska marknaden, säger Qvesarums vd Emil Linderberg i ett pressmeddelande.

Satsar på Norden

Danmark valdes ut bland annat eftersom danskarna även tidigare visat ett intresse för byggföretagets produkter. Innan coronakrisen fick företaget ofta besök av danskar som åkt över Öresundsbron för att ta en titt på bolagets produkter. När resorna nu blivit färre bestämde sig Qvesarum för att istället sträcka ut en hand på nätet.

Vi var tvungna att agera snabbt för att möta det växande intresset i Danmark, både från nya kunder och de som inte vill resa till Sverige under Corona, säger marknadsansvarig Therése Malmqvist.

Lanseringen i Danmark är ett första steg på en internationell satsning. Framöver är planen att Qvesarum ska finnas tillgängligt på fler nordiska marknader.

Vi arbetar med traditionella produkter och material, men arbetar också kontinuerligt för att bli allt mer moderna och aktuella i våra försäljningsmetoder, säger Emil Linderberg.

Annons