Stort bakslag för Amazons försök att stoppa facket

Efter arbetarnas ja – fajten går vidare.

I april så lyckades arbetarna på ett av Amazons lager i USA att samlas och rösta ja till att fackligt organisera sig. E-handlaren var uppenbarligen inte nöjd över detta och menade på att omröstningen inte gått rätt till och att arbetare bland annat tvingats att rösta ja.

LÄS ÄVEN: Amazon vägrar acceptera facket: “Hotade anställda”

Annons

Vi är besvikna över resultatet av valet i Staten Island eftersom vi tror att det är bäst för våra anställda att ha en direkt relation med företaget, sade Amazon i ett tidigare uttalande efter omröstningen.

Amazon valde att överklaga och nu har National Labor Relations Board (NLRB) kikat på ärendet och sagt sitt. Deras rekommendation är att man skall avvisa e-handlarens överklagan. Enligt NLRB så har Amazon inte lyckats bevisa att något fuffens pågått inför och under omröstningen.

Amazon har nu på sig till den 16 september att lämna in invändningar mot rekommendationen att lägga ned ärendet och certifiera facket i fråga. Något man ser ut att göra:

Vi motsäger oss starkt slutsatsen och har för avsikt att överklaga, sade Amazon i en kommentar.

Arbetare vid flera andra distributionscentraler i USA har nu ansökt om att få gå med i Amazon Labour Union, som alltså var det fack som vann valet i Staten Island.

Annons