Strongers reklam anmäls – ”träning och sex hör inte ihop”

"Ber om ursäkt".

En av Strongers annonser som visats på sajten har anmälts till Reklamombudsmannen. Anmälaren menar att reklamen är könsdiskriminerande.

Unga tjejer ska inte behöva känna att de ska se sexiga ut när de tränar. Träning och sex hör inte ihop, skriver personen till RO.

Annons

Den anmälda reklamen innehåller tre bilder med två unga kvinnor i träningskläder. På den ena bilden tittar en av kvinnorna ner mot marken med halvöppen mun och slickar sig på överläppen, samtidigt som hon håller händerna vid sitt utsläppta hår. Den andra kvinnan tittar in i kameran, skrattar och håller en hårslinga mellan fingrarna. I en annan bild sitter de två kvinnorna på en trappa och håller upp munkar och apelsinhalvor som ögon.

Stronger (annonsören) ber om ursäkt om bilden orsakat oönskade associationer. Det var inte dess avsikt. Annonsören har valt att ta bort bilden från all marknadsföring, svarar företaget.

Reklamombudsmannen bedömer dock att reklamen inte är könsdiskriminerande och friar e-handlaren.

Nämnden finner inte att kvinnan enbart genom att slicka sig på överläppen kan anses framställd som ett sexobjekt på ett sätt som är nedvärderande för kvinnor i allmänhet.

Reklamen är inte könsdiskriminerande och strider därmed inte mot ICC:s regler.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!