Superkassan uppdateras inför julhandeln på nätet

Klarna Checkout eller superkassan som den ibland kallas har visat sig öka konverteringen för många. Helt super är den dock inte och allt kan givetvis förbättras. Nu tar betalleverantören Klarna och fixar en del kritiserade områden.

Klarna meddelade i slutet av förra veckan att en hel del småfixar kommer att aktiveras i Klarna Checkout (KCO) inför julhandeln.

E-handlare som kör KCO har klagat på en massa saker sedan lanseringen av kassan. Allt ifrån uteblivet företagsstöd till otydliga betalalternativ har varit på agendan.

Annons

Klarna säger sig ha lyssnat på kritiken och kommer nu göra en hel del mindre ändringar i superkassan. Ändringar som kommer att införas den 22 oktober, det vill säga imorgon.

Mindre Klarna i Klarna Checkout

Klarna kommer bland annat tona ner sitt eget varumärke i kassan och rensa bort vissa logotyper. De har även tagit tag i ett stort klagomål gällande betalalternativen. E-handlare har påpekat hur det varit mycket otydligt att man även kan välja andra betalalternativ efter genomfört köp, något som även kunderna klagat på. Nu kommer detta tydliggöras direkt under köpknappen. En knapp som även den tonats ner där Klarnas "K" försvinner.


Den nya köpknappen


Den gamla varianten

Dessa ändringar är förstås positiva och visar att Klarna vill maximera köpen och inte bara fakturaköpen samt exponeringen av sitt varumärke. Klarna meddelar också att Tack-sidan skall förbättras och att andra betalalternativ skall förtydligas även där.

Många e-handlare väntar dock fortfarande på företagsstöd i KCO. En funktion som tidigare utlovats men som nu väntas komma först 2014. I år verkar fokus främst ligga på att minska friktionen för konsumenter. Klarna säger att fler mindre justeringar kommer att införas under november.

 

Annons

Källa: Klarna (1, 2)

Annons