Superprofilerna investerar i Lace Laboratory – ”har knäckt koden”

Går in med 18 miljoner.

E-handelsföretaget Lace Laboratory, som säljer underkläder, har haft en starkt tillväxt sedan starten 2018. I dag står det klart att företaget har fått ombord en rad investerare, som går in i bolaget med 18 miljoner kronor i nytt kapital.

Det handlar bland annat om iZettle-grundaren Jacob de Geer och marknadsföringsproffset Åsa Orbison. Samtidigt går de befintliga delägarna Cristina Stenbeck och Susanna Campbell in med mer pengar. Den totala investeringen i bolaget uppgår till 25,5 miljoner kronor.

Annons

Investeringen ska användas till att öka företagets internationella närvaro, med särskilt fokus på Storbritannien.

Retail går igenom samma stålbad som den traditionella musik- och finansindustrin har gjort. Alla etablerade sanningar måste omprövas och Lace Laboratory är ett av de bolag som knäckt koden, säger Jacob de Geer i ett uttalande.

Jag har följt Felicias och Fayes resa med Lace Laboratory från start och imponeras av både de högkvalitativa produkterna och det starka varumärke de byggt upp på redan etablerade marknader. Jag är hedrad över att komma in i det expansionsskede Lace Laboratory befinner sig i och jag ser fram emot att bidra med kunskap och erfarenhet i företagets resa mot att bli ett av världens mest älskade D2C-varumärken för underkläder. Det kommer bli stort! tillägger Åsa Orbison.

Hittills har Lace Laboratory levererat fler än 100 000 order till kunder i 39 länder. Och nu väntar alltså nästa steg på resan.

Vi är väldigt stolta och glada att få med oss så erfarna och duktiga investerare på vår resa, dels våra befintliga men även våra nya. Samtliga sitter på ovärderlig expertis och erfarenhet inom olika områden. Vi har sedan dag ett haft som mål att bli ett globalt trosbolag, med vår community som core i allt vi gör. Tillsammans så för vi produktutvecklingen framåt och skapar det som marknaden efterfrågar. Vi ser verkligen fram emot att ta Lace till nästa nivå med denna typ av uppbackning och vårt fantastiska team! säger Faye Flensburg, VD och medgrundare av Lace Laboratory.

Annons