PostNord: Svagt e-handelslyft trots virusoro – ”ingen ökning i flödena”

Normalt för årstiden.

I en tid där folk uppmanas att stanna hemma och undvika det fysiska mötet så har inte minst dagligvaruhandlarna och apoteken på nätet fått ett rejält lyft. Men hur ser det ut för e-handelsbranschen i övrigt? Väljer man att shoppa på nätet nu i stället för att gå i butik?

I dagsläget verkar det inte vara så. När vi hör av oss till Postnord så vittnar de snarare om att det är "business as usual" än en ny högtryckssäsong.

Annons

Vi ser ingen ökning i paketflödena just nu, det är normalt för årstiden, berättar Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, för Ehandel.

"Läget förändras fort"

Postnord gick under morgonen ut med beskedet att man stoppar leveranser till ett stort antal länder i och med att fler och fler stänger gränserna. Man har också flaggat för en hel del förseningar och mycket tröghet i leveranser till utlandet. Men några förseningar på hemmaplan verkar det inte bli.

Inrikes har vi inga förseningar som det ser ut nu. Det är svårt att spekulera i vad som händer framöver, då läget förändras fort. Men just nu alltså i stort sett normalt, säger Maria Ibsén.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!