Svanenmärkta e-handelstransporter med Bring – Vad betyder det för ditt företag?

En betydande milstolpe inom hållbarhet har nåtts – nu har vi på Bring Svanenmärkt flera av våra leveranser. Läs mer om vad denna märkning innebär, och vad det betyder att erbjuda leveranser som är Svanenmärkta.

Svanenmärket är en statligt utvecklad miljömärkning som ger konsumenter och inköpare pålitlig miljöinformation om produkter och tjänster. För inte länge sedan öppnade de också upp för att transportbranschen skulle kunna tilldelas Svanenmärkning på utvalda tjänster. Sedan dess har Bring arbetat målmedvetet för att uppfylla kraven för miljömärkningen, och i år fick vi Svanenmärket för alla våra leveranser till paketbox och paketombud i Sverige. 

– Svanenmärket har en fin betydelse, och detta är verkligen något att vara stolt över. Detta är ett märke som ställer krav på många av de samma hållbarhetsåtgärderna som vi på Bring är engagerade i, samtidigt som det är ett välkänt varumärke bland konsumenter i Norden, berättar Catherine Löfquist, hållbarhetsansvarig för Bring, Sverige. 

Vad krävs för att få Svanenmärket  

Företag, produkter och tjänster som är Svanenmärkta har alla behövt visa omfattande och noggrann dokumentation kring arbetet med miljö, klimat och hållbarhet. Svanenmärkets kriterier tar hänsyn till klimat, biologisk mångfald, kemikalieanvändning och många andra faktorer. Inom dessa finner vi bland annat energiförbrukning, förpackningar med mindre CO2-utsläpp och fordon som körs med fossilfria drivmedel.  

Utöver det som nämnts ovan, ställer också Svanen krav på kontinuerliga förbättringar. Inom transportbranschen kan detta betyda att öka andelen förnybar energi, t.ex. genom att välja el eller gas när nya fordon ska köpas in. Dessutom lägger Svanenmärket stor vikt vid goda arbetsvillkor och arbetsrättsliga standarder, och tar därmed även hänsyn till social hållbarhet i sina kriterier.

Vad betyder det för ditt företag att erbjuda leverans med Svanenmärket?

Med Svanenmärkta transporttjänster blir det lättare för dina kunder att välja leverans med lägre CO2-utsläpp. Undersökningar visar att detta är eftertraktat bland många, och att det är en stigande trend bland konsumenter att de vill göra mer medvetna val med tanke på klimat och miljö när de handlar på nätet. 

Genom research gjord av Svanenmärket framkommer det att många inte tror på företags marknadsföring kopplad till miljöarbete. Har du Svanenmärket däremot, hänvisar du till en trovärdig källa för miljö-, klimat- och hållbarhetsarbete, och hjälper dina konsumenter att göra ett mer aktivt miljöval. 

Eftersom Svanenmärket också tar hänsyn till arbetsvillkor och arbetsrättsliga standarder, ger detta samtidigt dina kunder möjligheten att välja en aktör som tar social hållbarhet på stort allvar.

Få hjälp med att lägga till Svanenmärket i checkout  

För dig som levererar paket med Bring till paketbox eller paketombud, kan du nu lägga till Svanenmärket för utvalda leveranstjänster i din webbutik. Är du osäker på hur du gör detta, hjälper vi dig gärna. 

På Bring har vi ett dedikerat checkout-team som kan hjälpa dig att få på plats Svanenmärkets ikon i kassan. Allt du behöver göra är att klicka på knappen nedan. 

Är du inte kund hos oss idag, men vill veta mer om Svanenmärkningen eller checkout generellt, är du hjärtligt välkommen att kontakta vårt checkout-team (helt kostnadsfritt). 

Jag vill prata med checkout-teamet, kostnadsfritt