Svensk Distanshandel delar ut E-handelspriser

Det var, som ni förmodligen vet, Distanshandelsdagen i slutet på förra veckan. Under detta evenemang delade Svensk Distanshandel ut några priser till e-handel som utmärkt sig under året, och lite annat.

Juryn som har valt ut vinnarna, i fyra olika kategorier, är följande personer: Anders Halvarsson, NetOnNet, Catrin Folkesson, Clas Ohlson, Leif Johanson, Ellos, Gunnar Ryman, Halens, Carina Bergudden, Klingel, Jan Wallsin, H&M, Marianne Medin, Slöjd-Detaljer, Mikael Rosendahl, Ateljé Margaretha, Ludwig Alholt, Miljonlotteriet och Bo Lindell på Svensk Distanshandel.

Annons


Årets Nykomling


Skickatarta.se

Motivering av juryn:
Butiken har flyttat det lokala bageriet ut på webben och erbjuder sina kunder att på ett enkelt sätt dekorera och skicka bakverk. Butiken använder flera moderna måsten i en E-butik såsom filmer, social media kopplingar och en enkelt köpprocess. Designen har förbättringspotential men är över lag bra. Konceptet har potential när ”köpa tårta” blivet en nät-företeelse hos gemene man.

Nominerade: Heppo.se, Snusbolaget.se 

SkickaTårtas egen kommentar:

- Det är naturligtvis både en stor ära och oerhört glädjande att få ett sådant här pris, säger Magnus Noord, VD på SkickaTårta.se och fortsätter, båda jag och min kollega Magnus Äng har arbetat med Internethandel sedan slutet av 90-talet. All den kunskap har vi tagit med oss när vi startade SkickaTårta.se. Att gedigen kunskap och trovärdigt agerande på nätet lönar sig, är priset som Årets nykomling ett gott bevis på tycker jag. Vi har sedan tidigare även rätt att bära symbolen för Trygg E-handel på vår sida. (källa)

Annons

 

Årets E-handel


Designonline.se

Motivering av juryn:
Inredningsbutiken från Kalmar startade 2002 och idag har kunder från fler än 70 länder möjlighet att köpa skandinavisk design och inredning från designonline.se. På 4-5 dagar når paketet ända till Sydney i Australien eller Aukland på Nya Zeeland. Designonlines ägare Jörgen Bödmar arbetar intensivt med lobbing på olika plan för att förenkla e-handeln i framför allt Europa. Sedan starten har företaget haft kvalitét som ledstjärna och det genomsyrar allt från startsidan till leverans till kund.

Nominerade: Cyberphoto.se, inkClub.com

Designonlines egen kommentar:

- Vi är mycket glada och stolta över priset som årets E-handlare och vi mottar det med stor ödmjukhet säger Jörgen Bödmar, vd i företaget. Vi ser det som ett kvitto på våra ansträngningar och det resultat vi har uppnått. Särskilt roligt är det att ett företag från Kalmar får priset då vi i regionen har satsat mycket på e-handel och att det också finns många duktiga e-handlare här. (källa)

 

Årets M-handel


Hollywood.se

Motivering av juryn:
Hollywood – En mobilsajt för den som snabbt vill handla kläder, skor och sportutrustning och inte vill störas av onödig text eller krångliga betalmetoder. Hollywood ger en optimal köpupplevelse med enkelnavigering och stora och tydliga bilder på produkterna. Man hittar snabbt det man vill ha och det är väldigt enkelt och snabbt att avsluta sitt köp när man bestämt sig för vad man vill ha.

Hollywoods egen kommentar:

- Grymt kul att Hollywood.se fått denna utmärkelse! Vi hade enkelhet i tanken när m-sajten byggdes och det känns kul att denna tanke fungerade mer än väl, och resulterade i mycket nöjda slutanvändare, säger Mattias Grönlund, grundare av och VD för Hollywood. (källa: press via e-post)


Det gavs även ut ett pris till Årets Business Partner vilket gick till e-handelsleverantören E-butik. Vi måste även nämna att priset "Årets m-handel" var sponsrat av betalleverantören PayPal som används i den vinnande butiken, tillsammans med Klarna. Den mobila butiken för Hollywood.se är dock riktigt fin. Det känns bara dumt att ha en sponsor på en specifik kategori där de har ett intresse i vem som vinner. Det fläckar priset även om de inte är med och utser vinnaren.

Vi gratulerar alla vinnare och funderar starkt över att e-handla en tårta.

 

Notis: Designonline kommer nu få representera Sverige vid den europeiska tävlingen i Barcelona, våren 2012. Där Tailorstore i år kom på andraplats.

Annons