Svensk E-boktjänst satsar på abonnemangsmodellen

E-boken har än så länge inte fått sitt stora genombrott i Sverige, men allt fler aktörer försöker nu få till en lösning som ska locka bokälskarna. En av dem är IT-företaget E2GO som med sin tjänst, E2GO Unlimited, erbjuder obegränsat med e-böcker och ljudböcker till ett fast pris.

I februari gav sig Elgiganten in i e-boksleken med en egen applikation för surfplattor och mobiler där man erbjuder över 9000 svenska böcker, samt ett brett utbud av danska och engelska titlar. Nu har ytterligare en svensk tjänst som vill öka intresset för e-boken lanserats.

IT-företaget E2GO erbjuder sedan tidigare ljud- och e-böcker men med sin nya tjänst, E2GO Unlimited, hoppas man öka intresset ytterligare för digitala böcker. Tjänsten är baserad på lokal nedladdning i surfplatta/smartphone och innebär att böckerna är tillgängliga även när användaren inte har nät- eller Internetuppkoppling.

Annons

– Vi har utgått ifrån alternativet till att köpa e-böcker eller ljudböcker är att skaffa dem gratis, genom att låna dem på biblioteket eller genom piratkopiering. Den som vill vara verksam i den här branschen måste kunna konkurrera med gratis. Vi har därför tagit fram en tjänst som är enklare än fildelning , bättre utbud av nyheter än bibliotek och enklare än enstaka köp, säger Shadi Bitar, VD för E2GO.

9 000 titlar

Den nya tjänsten är en app som fungerar på både Android- och Apple produkter och användare kan fritt ladda ner, bläddra, provlyssna eller läsa hur många böcker som helst utan att det kostar något extra. Lite som den digitala tidningstjänsten Readly, fast för böcker. I utbudet finns drygt 9 000 böcker, varav cirka 2 500 är ljudböcker, och man jobbar kontinuerligt med att utöka utbudet. Användaren ska kunna hitta allt från facklitteratur till bästsäljande titlar och klassiker.

Genom att ljud- och e-böckerna laddas ner lokalt behövs ingen Internetuppkoppling eller mobiltäckning för att tjänsten skall fungera. Det innebär att användaren kan lyssna eller läsa vart den än befinner sig. Tjänsten E2GO Unlimited är prissatt till 198 kronor i månaden och nya användare kan prova tjänsten gratis under en vecka.

– Genom att vi har egna utvecklare kan vi snabbt anpassa tjänsten till kundernas önskemål, säger Shadi Bitar, VD för E2GO.

Källa: Press

Annons