Milstolpe: Svensk e-handelshistoria – Ehandel.se får nytt forum

In och diskutera.

Det är kanske inte alla som vet men Ehandel.se startade som ett Internetforum, som i sin tur var en förlängning av vår grundare Dan Nilssons blogg om e-handel. Forumet, som har många år på nacken men fortfarande används frekvent, har nu fått en uppfräschning. Det kanske inte kommer att konkurrera med Facebook men för de som vill diskutera e-handel hos oss så finns plattformen här för alla att ta del av.

Forumet innehåller över 90 000 inlägg kring 12 000 ämnen och har runt 15 000 medlemmar. Du kan hitta svaret på de flesta e-handelsfrågor i forumet. Du kan förmodligen även se fröna till flera stora e-handelsföretag. Där grundarna någon gång gjort ett inlägg i forumet och diskuterat sin e-handel i uppstarten av sina resor.

Annons

Dagen till ära så ställde vi några frågor till Dan Nilsson, om begynnelsen och forumets plats i svensk e-handelshistoria.

Kan du inte berätta lite kort om forumets födsel för de som inte varit med?

Det var nog det första jag gjorde i samband med sidans lansering 2009 på 24 Hour Business Camp. Jag försökte först piratkopiera forummjukvaran Vbulletin men lyckades inte och betalade till slut en livstidslicens för forumet och det blev ändå 12 härliga år med många säkerhetsuppdateringar! Man kan säga det var värt pengarna, säger Dan Nilsson till Ehandel.

Har du några roliga ämnen som du minns och kan dela med dig av? Vi vill ju att folk ska besöka forumet nu!

Lagerporrstråden är nog den mest klassiska tråden som var väldigt kul att läsa. Där kan man se hur numera stora e-handlares lager växer fram från deras källare och tre lagerhyllor.

En nostalgisk tråd jag hittade nu av en slump är vår första fysiska träff år 2010, där vi e-handlare för första gången träffades.

Detta var (om jag minns rätt) innan Emeet startade så det kan man säga var ursprunget till Ehandel.se:s event, även om det var Greger på Electrokit som arrangerade det. Men att bygga saker ihop med medlemmarna var alltid det vi sysslade med och också därför vi startade med ett forum från första början.

Vill du ta del av svensk e-handelshistoria så hittar du det nya forumet här. Lite mer information för potentiellt nya och gamla medlemmar går att läsa här.

Annons

Annons