Svensk e-handelsplattform tar in över 8 miljoner – Filip Tysander bland investerarna

Har vuxit fram ur resan med Daniel Wellington.

Brink Commerce är en ny svensk e-handelsplattform inom kategorin headless-plattformar, vilket enkelt förklarat innebär högre flexibilitet och möjligheter till en mycket snabbrörlig frontend.

“Ser det som en långsiktig investering”

Nu meddelar riskkapitalbolaget Wellstreet att man gått in i plattformen tillsammans med ingen mindre än Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander.

Annons

Vårens händelseutveckling har fört med sig att omställningen till digitala försäljningskanaler har accelererat kraftigt och jag tror att en sådan här produkt ligger väldigt rätt i tiden. Jag ser Brink som en långsiktig investering och det ska bli spännande att följa – resan har bara börjat, säger Filip Tysander i ett pressmeddelande.

Dagens e-handelsplattformar hänger inte med

Brink marknadsför sin plattform som “uncrashable” vilket i praktiken innebär att den skalar mycket snabbt från låga nivåer till så mycket som tusentals order per sekund, den ligger alltså i molnet och ej på enstaka servrar. Det ska även bjudas på ett öppet API för kopplingar till diverse andra system. Plattformens fokus är alltså flexiblitet och faktum är att den växt fram ur en frustration hos Daniel Wellington.

På Daniel Wellington fick vi uppleva den hårda vägen hur viktigt det är att ha system och infrastruktur som skalar snabbt och skalar globalt, inte bara på pappret utan på riktigt. Det är lätt att glömma bort att de flesta e-handelsplattformarna har 10–12 år på nacken och egentligen inte är konstruerade för dagens snabba tillväxt och höga krav på prestanda, flexibilitet och enkelhet, säger medgrundaren av Brink, Kristian Tysander.

I slutet av juni tog Brink in 1 miljon dollar genom en nyemission där Filip Tysander, Wellstreet Ventures samt Kristian Tysander deltog. I samband med det så klev även e-handelsveteranen Christan Zanders in som styrelseledamot.

Grundarna bakom Brink har skapat en disruptiv arkitektur som tar vara på de förutsättningar som dagens teknik möjliggör. Teamet besitter en imponerande erfarenhet från världsledande aktörer och har lyckats bygga en revolutionerande lösning som är en sann dröm för snabbväxande bolag med globala ambitioner, säger Christian Zanders.


Brink-grundarna Marcus, Kristian och Patrik

Brink grundades 2018 av Kristian Tysander, Patrik Antonsson och Marcus Ljungberg. Kristian och Patrik jobbade med tekniken på Daniel Wellington och Marcus Ljungberg har erfarenhet av e-handel från H&M och Klarna. Kapitaltillskottet ska användas till att rekrytera fler utvecklare och ta bolaget ut i Europa.

Annons
Annons