Svensk Handel plockar in Hållbar E-handel: ”Fantastiskt stolta”

"Skapar helt nya möjligheter".

Svensk Handel skopar upp Hållbar E-handel, som grundades 2019 av oss på Ehandel. Organisationen blev därefter fristående och har i dag vuxit till att ha runt 150 medlemmar i e-handelsbranschen. Här samsas namn som Amazon, Apotea, Lyko och Boozt.

Hållbar E-handel kommer att slås ihop med Svensk Handels nätverk för hållbara e-handelsleveranser. De kommer att fortsätta bedriva samma arbete som tidigare, men nu i samverkan med branschorganisationen.

Annons

Med Hållbar E-handel stärker vi ytterligare vår satsning på att göra e-handeln mer hållbar. Tillsammans med våra medlemmar och kompetens och vårt befintliga nätverk inom hållbara e-handelsleveranser storsatsar vi på att göra svensk e-handel ännu mer konkurrenskraftig och hållbar, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, i en kommentar.

Hållbar E-handel har under de senaste fyra åren arbetat för att minska luft i e-handelspaketen, man har även presenterat branschstandarder för mer effektiva leveranser och erbjudit utbildningar.

När man nu blir en del av Svensk Handel är tanken att man ska ta kliv kring arbetet med cirkularitet.

Vi är fantastisk stolta över vad vi åstadkommit under så kort tid. Tillsammans med Svensk Handel skapar vi helt nya möjligheter, där våra medlemmar kan fortsätta sitt arbete med ökade resurser och större räckvidd för att driva hållbarhetsagendan framåt, säger Patrik Rees, ordförande i Hållbar E-handel.

Annons