Svensk Handels VD lämnar – ”känner djup tacksamhet”

Går vidare till Svenskt Näringsliv

Karin Johansson lämnar vd-rollen hos Svensk Handel, efter åtta år på posten. Det meddelar branschorganisationen i dag.

I stället väntar ett nytt uppdrag som vice vd på Svenskt Näringsliv.

Annons

Det har varit åtta fantastiskt lärorika och spännande år. Jag känner djup tacksamhet för förtroendet att få leda Svensk Handel och är samtidigt entusiastisk inför den nya roll som väntar mig på Svenskt Näringsliv, säger Karin Johansson, i ett uttalande, och fortsätter:

Handeln är en bransch i snabb förändring. Det saknas verkligen inte utmaningar. Men jag slutar aldrig imponeras av den kraft och kreativitet som branschen gång på gång visar. Det har varit en förmån att få vara med på resan under så många år.

Hon tillträder sitt nya uppdrag senast i februari 2022 och kommer fram tills dess att sitta kvar på vd-stolen på Svensk Handel, som nu söker en efterträdare.

Karin Johansson har lett Svensk Handel med stor framgång sedan 2013. Tillsammans med Svensk Handels medarbetare har hon med goda resultat målmedvetet arbetat utifrån medlemmarnas behov och för att säkerställa goda villkor för handeln i Sverige, säger Anders Svensson, styrelseordförande på Svensk Handel och ledamot i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!