Search
Close this search box.
ANNONS

Svensk Netflix-utmanare i ekonomiskt trubbel

Svensk Netflix-utmanare i ekonomiskt trubbel
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Atflick var den svenska video-on-demand-tjรคnsten som skulle utmana Netflix. Nu har uppstickaren drabbats av ekonomiska problem och grundaren Marcus Starberger har ansรถkt om en fรถretagsrekonstruktion fรถr att undvika konkurs.

ANNONS

I slutet av fรถrra รฅret slรคppte den svenska uppstickaren Atflick sin Netflix-utmanare. Med fokus pรฅ en personlig upplevelse och tre olika tjรคnster skulle man fรถrsรถka ta sig an de redan etablerade tjรคnsterna pรฅ on demand-marknaden. Men nu har man drabbats av en akut likvidetskris.

Det hela bรถrjade med att en anstรคlld i fรถrra veckan begรคrde Atflick i konkurs efter att ett stort antal anstรคllda inte fรฅtt nรฅgon lรถn under ett antal mรฅnader.

โ€“ Det รคr en intern grej som gick lite lรฅngt mellan en anstรคlld och ledningen. Men det รคr lรถst nu och รคr inget hot mot bolaget. Ansรถkan kommer att dras tillbaka, kommenterade grundaren Marcus Starberger รคrendet till Dagens Media.

Lรถner ska betalas ut

Men dagen efter tvingades Marcus Starberger, som bland annat varit involverad i Voddler, ansรถka om en fรถretagsrekonstruktion eftersom fรถretaget har slut pรฅ pengar. Dรฅ konstaterades det att man sedan februari inte betalat ut lรถn till sina elva anstรคllda. Men Marcus Starberger sรคger att han inte mรถrkat hur det stรฅr till med fรถretaget.

โ€“ Om man sรคtter sig in i frรฅgan finns det mer รคn vad som har stรฅtt i Dagens Media. Vi har lรถst allt det dรคr och jag kรคnner mig konfident i den situation som har uppstรฅtt, sรคger Starberger.

Och enligt Josephine Charpentier, marknadsansvarig pรฅ Atflick, kommer de anstรคllda vars lรถner uteblivit lรถner fรฅ dem utbetalda inom ett par veckor.

Nya investerare pรฅ gรฅng

Atflicks tjรคnst รคr fรถr nรคrvarande i beta-lรคge och den uppkomna krisen beror pรฅ att en lansering pรฅ bred front fรถrsenats, nรฅgot som gjort att intรคkterna uteblivit. Men fรถrutsatt att Atflick kan lรถsa sin likvidetskris kommer man inom en snar framtid att lansera tjรคnsten.

โ€“ Det รคr ingen risk att bolaget sรคtts i konkurs, men vi har hamnat i likviditetskris efter som vissa saker har tagit lรคngre tid รคn berรคknat. Vi rรคknar med att kunna lansera tjรคnsten om en till tvรฅ mรฅnader.

Atflick kommer frรฅn och med nu anvรคnda sig av konsulter fรถr att skรถta programmeringen istรคllet fรถr att ha egna anstรคllda. Man sรคger ocksรฅ att man har nya investerare pรฅ gรฅng. Vem vill man inte avslรถja men Starberger sรคger att det รคr ett stort bolag som jobbar med teknik och har en stor kundstock. Nรฅgot som ska hjรคlpa Atflick att ta nรคsta steg.

โ€“ Vi har investerare pรฅ ingรฅng, men det kanske tar nรฅgon mรฅnad till. Dรคrfรถr har vi ansรถkt om rekonstruktion.

Kรคlla: Dagens Media

Dela artikeln: