Svensk Netflix-utmanare i ekonomiskt trubbel

Atflick var den svenska video-on-demand-tjänsten som skulle utmana Netflix. Nu har uppstickaren drabbats av ekonomiska problem och grundaren Marcus Starberger har ansökt om en företagsrekonstruktion för att undvika konkurs.

I slutet av förra året släppte den svenska uppstickaren Atflick sin Netflix-utmanare. Med fokus på en personlig upplevelse och tre olika tjänster skulle man försöka ta sig an de redan etablerade tjänsterna på on demand-marknaden. Men nu har man drabbats av en akut likvidetskris.

Det hela började med att en anställd i förra veckan begärde Atflick i konkurs efter att ett stort antal anställda inte fått någon lön under ett antal månader.

Annons

– Det är en intern grej som gick lite långt mellan en anställd och ledningen. Men det är löst nu och är inget hot mot bolaget. Ansökan kommer att dras tillbaka, kommenterade grundaren Marcus Starberger ärendet till Dagens Media.

Löner ska betalas ut

Men dagen efter tvingades Marcus Starberger, som bland annat varit involverad i Voddler, ansöka om en företagsrekonstruktion eftersom företaget har slut på pengar. Då konstaterades det att man sedan februari inte betalat ut lön till sina elva anställda. Men Marcus Starberger säger att han inte mörkat hur det står till med företaget.

– Om man sätter sig in i frågan finns det mer än vad som har stått i Dagens Media. Vi har löst allt det där och jag känner mig konfident i den situation som har uppstått, säger Starberger.

Och enligt Josephine Charpentier, marknadsansvarig på Atflick, kommer de anställda vars löner uteblivit löner få dem utbetalda inom ett par veckor.

Nya investerare på gång

Atflicks tjänst är för närvarande i beta-läge och den uppkomna krisen beror på att en lansering på bred front försenats, något som gjort att intäkterna uteblivit. Men förutsatt att Atflick kan lösa sin likvidetskris kommer man inom en snar framtid att lansera tjänsten.

– Det är ingen risk att bolaget sätts i konkurs, men vi har hamnat i likviditetskris efter som vissa saker har tagit längre tid än beräknat. Vi räknar med att kunna lansera tjänsten om en till två månader.

Atflick kommer från och med nu använda sig av konsulter för att sköta programmeringen istället för att ha egna anställda. Man säger också att man har nya investerare på gång. Vem vill man inte avslöja men Starberger säger att det är ett stort bolag som jobbar med teknik och har en stor kundstock. Något som ska hjälpa Atflick att ta nästa steg.

– Vi har investerare på ingång, men det kanske tar någon månad till. Därför har vi ansökt om rekonstruktion.

Annons

Källa: Dagens Media

Annons